RSC Forums  

Go Back   RSC Forums > Racing Sims > Open-Wheel Racing > EA F1 Series > Car and Track Editing

Welcome back!
If you're experiencing problems with logging in, please use forum.racesimcentral.com not forum.rscnet.org.
The problem will be fixed as soon as possible!

Car and Track Editing Discuss editing cars and tracks for F1C here

Reply
 
Thread Tools
Old 12-01-2009, 19:19   #1026
thfdp
Registered
 
Join Date: Aug 2003
Location: United States
Posts: 302
Quote:
Originally Posted by Marcelo Soares View Post
Hi, I have a circuit of Estoril from 1984-1993 but the doors of the garages are closed. How can I fix this?
Thanks
I haven't tried it yet but the way it works is that the garage doors open up if there is a car in it. If not the doors stay closed.

You should only see most of them closed if you are running a test session and only a few cars are present.
But I'll check and make sure.
thfdp is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2009, 17:26   #1027
Kaps
Registered
 
 
Join Date: Nov 2003
Location: Zagreb, Croatia
Posts: 529
Recently I started to run seasons that use Mexico City circuit, but found out that the section before the final corner (Curva Peraltada) does not have the correct 1986-1992 layout.
The green part (see attachment) physically exist in the track (Tantra's Mexico, available at wookey's) but is blocked, even tho you can drive thru that part, but you get "cutting the track" message, and the AI turns right instead.

thfdp, could you produce an AIW which would sort this out and make the correct layout available?

If you need it, I'll upload the track for you.
Attached Thumbnails
 
__________________
Drive as if your life depends on it...because it does!
Kaps is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2009, 17:29   #1028
Kaps
Registered
 
 
Join Date: Nov 2003
Location: Zagreb, Croatia
Posts: 529
Sorry, wrong pic attached, here's the one with what the circuit should be like.
Attached Thumbnails
 
__________________
Drive as if your life depends on it...because it does!
Kaps is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2009, 23:42   #1029
Kaps
Registered
 
 
Join Date: Nov 2003
Location: Zagreb, Croatia
Posts: 529
Same thing with Barcelona 1991-1994.

In those years ('91-'93) there was another corner called Nissan, between Campsa and La Caixa.
That part of circuit is there, but is blocked with cones. Can that be fixed and AI made to go that way?
In Megaupdate there's a good version of the track for '94 season, but with additional temporary tyre-chicane at that corner, which was there only for '94.
Would it be easier to remove that tyre-chicane, or change the AIW to make a correct '91-'93 version?
__________________
Drive as if your life depends on it...because it does!
Kaps is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2009, 05:56   #1030
thunderball
Registered
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 219
Singapore, Valencia Street, Dallas

Been away from F1C for awhile and been missing CSGT and the 917s.
Itchin' to try some of the new tracks and of course needed to rework some grids for 36 cars.
Apologize if these files already exist for 2008_Singapore, Valencia Street or Dallas. Nice work on these tracks.

Also did some extra work for Dallas besides 36 cars and overlapping cars in pits, noticing it didn't have a cam. All that beautiful work 'senna' and no cam?(or maybe I missed it?) Glad to help on grid and cam work for Phoenix if you need it. Rar-file also includes a track icon and cinema file.

For you SCC'ers there are also Thmb files included for these tracks.
Attached Files
Dallas_F1C_36grid-pitrow-aiw_cam-cin-files_trackicon.rar (15.2 KB, 12 views)
Dallas_F1C_thmb.rar (182.8 KB, 11 views)
2008Singapore_36grid.rar (157.2 KB, 14 views)
ValenciaStreet_36grid.rar (180.7 KB, 14 views)
thunderball is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2009, 18:52   #1031
GM777
Registered
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 21
CAM files

Hm, thunderball, if you are CAM expert, can you tell some tips with camera switching? Because, there are cases, when I even did not change camera postions, just deleted one camera, and pasted its activation location`s coords + activation radius to the next camera, and suddenly in another part of track some camera activates in unappropriate moment...
And I think in one case it happened when I just changed camera FOV, nothing more...
GM777 is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2009, 21:12   #1032
thunderball
Registered
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 219
GM777, I'm no expert, but AFAIK this overlapping activation happens because:
- either the cams are too close to each other despite being on opposite sides of that area of the circuit
- or the cams are too far apart on the same section of the circuit:


Best thing is to map cam locations using the F1C AIW Editor by RaceGT, but be careful with this. First get your bearings straight because sometimes the positive/negative of an AIW waypoint in the viewer is the opposite in the cam file. Then you have to make adjustments from there. Sometimes the activation radius of the competing cams in the cam file needs adjusting. Or you may just need to add another cam near that section of track where the other cam from "another part of the track" is turning on. More difficult is adjusting the location of a cam so that it "blocks" that farther cam from turning on.

Hmm, in searching for the old AIW Editor thread...https://forum.racesimcentral.com/show...=141486&page=7
...I stumbled upon a new update by RaceGT for rFactor. Thanks for that, thfdp, and also for the continued excellent AIW work. I'll have to check out this updated version. https://forum.racesimcentral.com/show...=288118&page=9 The editor will not map the cam locations for you but the AIW waypoints will give you good reference points. Good luck GM777.
thunderball is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2009, 13:04   #1033
Kaps
Registered
 
 
Join Date: Nov 2003
Location: Zagreb, Croatia
Posts: 529
thfdp, how 'bout that Mexico? Can this be done?
__________________
Drive as if your life depends on it...because it does!
Kaps is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2009, 14:07   #1034
thfdp
Registered
 
Join Date: Aug 2003
Location: United States
Posts: 302
Quote:
Originally Posted by Kaps View Post
thfdp, how 'bout that Mexico? Can this be done?
It can be done but its time consuming.
thfdp is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2009, 02:43   #1035
Kaps
Registered
 
 
Join Date: Nov 2003
Location: Zagreb, Croatia
Posts: 529
Ok,if you could find the time, would you be willing to take a look at that?
__________________
Drive as if your life depends on it...because it does!

Last edited by Kaps; 24-01-2009 at 12:53.
Kaps is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2009, 18:23   #1036
GM777
Registered
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 21
Mexico

But there is mexico with all that "parabolica"type of turn in 1989 mod demo...

But yes, AIW files are very time consuming, i thought about Long Beach 1999 layout, I could change MTS files, graphics, but thinking about AIW (even when no pits had not be changed) cooled me down a bit.
GM777 is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2009, 00:20   #1037
Kaps
Registered
 
 
Join Date: Nov 2003
Location: Zagreb, Croatia
Posts: 529
1989 demo?
__________________
Drive as if your life depends on it...because it does!
Kaps is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2009, 20:56   #1038
GM777
Registered
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 21
Yes, there was such a demo released half a year ago, but mod itself stalled... Two tracks were included and 4 teams (Brabham and Dallara among them). It was on racesimulations...
GM777 is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2009, 19:46   #1039
Kaps
Registered
 
 
Join Date: Nov 2003
Location: Zagreb, Croatia
Posts: 529
And one among those 2 tracks was the correct Mexico layout?

Thx, I'll try to look it up!
__________________
Drive as if your life depends on it...because it does!
Kaps is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 03:10   #1040
samjealsha
Registered
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3
Leipzig start-lights missing

i have a problem with Leipzig track, in the start of a race I DON'T SEE ANY START-LIGHTS !!! i don't know when to go so i wait for AI's to launch their cars before i go. plzzz help! tnx
samjealsha is online now   Reply With Quote
Old Yesterday, 08:42   #1041
Bylie
Registered
 
 
Join Date: Dec 2007
Location: The Netherlands
Posts: 47
Is there a working AIW for the Norisring?
__________________
This year its thirty one years ago that Tom Pryce lost his life, at the same time we lost a big talent!
Bylie is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks
  • Digg
  • Submit Thread to del.icio.us del.icio.us
  • Submit Thread to StumbleUpon StumbleUpon
  • Submit Thread to Google Google

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +1. The time now is 14:38.

Contact Us - RaceSimCentral - Archive - Top

Copyright � 2001-2009 RaceSimCentral (RSC) unless otherwise stated. All rights reserved.